Kuřecí prsíčka Markýza

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 200 g Játra husí
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Lanýž
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 150 ml Bešamel
  • 100 ml Víno madeira
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 867 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 336.1 mg
  • Draslík 689.4 mg
  • Vláknina 2649.5 mg
  • Vitamín A 2649.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsíčka trochu naklepeme a vložíme do hrnce, kde jsme rozehřáli máslo. Přidáme plátky lanýžů a lehce orestujeme. Podlijeme vývarem, vínem Madeira, osolíme a opepříme. Hrnec přiklopíme a vaříme 10 minut. Nyní přilijeme bešamel, promícháme a ještě pár minut povaříme.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme lžíci másla a husí játra opečeme jako řízečky z obou stran.

  • 3

    Topinky z bílého chleba vyrobíme v topinkovači.

  • 4

    Na talíře položíme vždy dvě topinky, plátek kuřecích prsíček a na něj položíme řízeček z husích jater. Navrch upravíme plátky lanýžů. Vše přelijeme omáčkou z hrnce.

Komentáře k receptu