Drůbky na bugundský způsob
Suroviny
- 240 g Chléb pšeničný (bílý)
- 500 g Kuřecí drůbky
- 100 g Anglická slanina
- 50 g Máslo čerstvé
- 80 g Cibule
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Petržel kudrnka
- 250 ml Víno červené
- 250 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 684 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1107 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 359.5 mg
- Draslík 518.4 mg
- Vláknina 4213 mg
- Vitamín A 4213 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drůbky pokrájíme nahrubo, cibuli také nahrubo, slaninu na kostičky.
-
2
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přisypeme slaninu a opékáme 2 minuty.
-
3
Přidáme drůbky, cibuli, krátce orestujeme, zasypeme moukou, ještě chvilku smažíme a podlijeme červeným vínem. Vaříme 10 minut zprudka. Osolíme, opepříme. Jak se bude víno odpařovat, přiléváme vývar. Přisypeme posekanou petrželku a tymián. Zmírníme oheň a vaříme dalších 20 minut.
-
4
Podáváme s bílým pečivem.