Jehněčí na rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 45 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 168 mg
- Draslík 967.3 mg
- Vláknina 4519.8 mg
- Vitamín A 4519.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata pokrájíme na čtvrtky a zbavíme semínek.
-
2
Maso očistíme a zbavíme tuku, pokrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme.
-
3
Nahrubo nasekaný česnek osmažíme na pánvi, přidáme pokrájené maso.
-
4
Zamícháme a necháme osmažit, po chvíli přisypeme pokrájenou šunku a cibuli. Necháme opět chvíli smažit a poté přidáme na nudličky pokrájenou papriku a rajčata.
-
5
Vše dusíme do změknutí masa a zhoustnutí omáčky.