Telecí kotlety na selský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kotlety
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Karotka
  • 50 g Cibulka jarní
  • 50 g Šalotka
  • 200 g Brambory
  • 50 g Hrášek
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 300 ml Bujón hovězí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 18358 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 141 mg
  • Draslík 1197.9 mg
  • Vláknina 6135.3 mg
  • Vitamín A 6135.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety posypeme solí, pepřem a naklepeme. Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme kotlety a zprudka opečeme.

  • 2

    Maso vyndáme z pánve a do téže pánve nalijeme bujón, přisypeme nadrobno nakrájenou cibulku, šalotku, karotku, pokrájené brambory a hrášek. Přidáme bobkový list, posekanou petrželku, osolíme a vmícháme ještě 1 lžíci másla. Podusíme 5 minut.

  • 3

    Do hrnce vložíme kotlety, zalijeme zeleninou z pánve a dusíme spolu ještě 10 minut.

Komentáře k receptu