Řezy z mořského jazyka s rýží a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mořský jazyk
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Lilek
  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 400 g Rýže dušená
  • 200 ml Omáčka rajčatová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 645 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 801.4 mg
  • Vláknina 6929.5 mg
  • Vitamín A 6929.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety nakrájíme na menší řízečky, osolené a opepřené je usmažíme na másle na pánvi dozlatova. Řízečky vyndáme z pánve a udržujeme teplé.

  • 2

    Lilek očistíme a nakrájíme na menší kostičky, usmažíme na stejné pánvi jako rybu asi 3 minuty.

  • 3

    Porce ryby rozdělíme na talíře, do vařené rýže vmícháme lilek i s máslem z pánve a přimícháme scezený hrášek. Ochucenou rýži přidáme jako přílohu k rybě.

Komentáře k receptu