Řezy z mořského jazyka s rýží a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 15 g
- Sodík 645 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 801.4 mg
- Vláknina 6929.5 mg
- Vitamín A 6929.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety nakrájíme na menší řízečky, osolené a opepřené je usmažíme na másle na pánvi dozlatova. Řízečky vyndáme z pánve a udržujeme teplé.
-
2
Lilek očistíme a nakrájíme na menší kostičky, usmažíme na stejné pánvi jako rybu asi 3 minuty.
-
3
Porce ryby rozdělíme na talíře, do vařené rýže vmícháme lilek i s máslem z pánve a přimícháme scezený hrášek. Ochucenou rýži přidáme jako přílohu k rybě.