Pražma s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 19 g
- Sodík 617 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 1123.4 mg
- Vláknina 8762.5 mg
- Vitamín A 8762.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme brambory, škrabkou je oškrábeme na kuličky (nebo je jen pokrájíme na kusy), omyjeme a uvaříme v páře. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostky.
-
2
Omyjeme rybí plátky, osušíme a pokrájíme na kusy. Očistíme stonky chřestu, odkrojíme z nich spodní tvrdou část, oloupeme je škrabkou, omyjeme, pokrájíme a uvaříme v páře.
-
3
V nepřilnavé pánvi smažíme na 2 lžících oleje 2-3 minuty na prudším plameni kusy rybího masa, aby po obou stranách mírně zezlátly. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
-
4
Ve stejné pánvi osmažíme na dalších 3 lžících oleje brambory a chřest, osolíme, opepříme, přilijeme vinný ocet, několik minut vše podusíme a obsah pánve udržujeme teplý. Na zbývajícím oleji podusíme pokrájená rajčata, osolíme, opepříme a přidáme špetku cukru.
-
5
Rybí maso, brambory a chřest rozložíme na servírovací mísu, navrch dáme podušená rajčata a hotový pokrm ihned podáváme.