Mořský jazyk se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory pečené
  • 50 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Mořský jazyk
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Voda pitná
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 708 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 287.1 mg
  • Draslík 1540.5 mg
  • Vláknina 25008.5 mg
  • Vitamín A 25008.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu pečlivě očistíme, černou kůži odřízneme a bílou zbavíme šupin. Hlavu šikmo uřízneme a rybu naporcujeme.

  • 2

    Pekáč vymažeme silnou vrstvou másla, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, posekanou petrželku, vložíme porce ryby, osolíme, opeříme, podlijeme vínem a vodou, zakapeme citronovou šťávou, pekáč zakryjeme a dáme zapéct. Pečeme asi 20 minut.

  • 3

    Rybu vyjmeme z pekáče a upravíme na talíře. Do výpeku v pekáči přidáme 1 lžíci másla, 1 lžičku mouky, plátky žampionů, povaříme ještě 8 minut a stáhneme z ohně. Do omáčky opatrně vmícháme 2 žloutky a vzniklou omáčkou přelijeme porce ryby. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.

Komentáře k receptu