Mořský ďas na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 19 g
- Sodík 527 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 46.5 mg
- Draslík 1314 mg
- Vláknina 5672.5 mg
- Vitamín A 5672.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí plátky opláchneme a osušíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku, pak hrubě nasekáme. Očistíme houby, pokrájíme, dáme do mísy a zalijeme citronovou šťávou.
-
2
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme houby i s citronovou šťávou, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a na prudkém plameni je asi 3 minuty podusíme. V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej společně s máslem, přidáme rybí plátky, osolíme a opepříme a smažíme po obou stranách 5-6 minut. Vyjmeme je a udržujeme teplé mezi dvěma talíři.
-
3
Do stejné pánve vhodíme nasekaná rajčata, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a na prudším plameni 4 minuty dusíme. Přidáme do pánve s houbami, chvíli je s nimi dusíme a pak přidáme rybí plátky, necháme prohřát a stáhneme pánev z ohně. Hotový pokrm podáváme horký, ozdobený kousky omytého a osušeného kerblíku a petrželky.