Vařené kevety s citronovo- olejovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 697 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 48 g
- Sodík 777 mg
- Bílkoviny 90 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 393.8 mg
- Draslík 250.8 mg
- Vláknina 4661.5 mg
- Vitamín A 4661.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce. Přidáme ocet, bobkový list, víno a vodu a 35 minut povaříme. Zcedíme, propláchneme a dáme do mísy.
-
2
V jiné misce smícháme hořčici, olej, sůl, pepř, citronovou šťávu a na jemno nasekanou petrželku. Ušleháme do hladké, jemné omáčky, kterou můžeme servírovat zvlášť nebo jí polijeme krevety na míse.