Bruschetta alla caprese

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mozzarella
  • 200 g Pesto
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Ciabatta
  • 8 ks Olivy černé
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 956 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 3306 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 79 mg
  • Draslík 322.8 mg
  • Vláknina 20202.9 mg
  • Vitamín A 20202.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme rajčata, rozčtvrtíme je a zbavíme semen. Nakrájíme na kostičky a smícháme s olivovým olejem. Přidáme cukr, sůl a pepř.

  • 2

    Čistou utěrkou osušíme mozzarellu, nastrouháme nahrubo a oloupeme česnek. Ciabattu nakrájíme na plátky a rozpečeme dozlatova na 200 °C.

  • 3

    Křupavé krajíce potřeme česnekem a pestem, pokryjeme je mozzarellou, nakrájenými rajčaty a zapečeme v troubě, dokud se sýr trochu nerozpeče.

  • 4

    Vzniklé bruschetty posypeme pepřem a drceným oreganem dle chuti. Ozdobíme bazalkou a černými olivami.

Komentáře k receptu