Bruschetta alla caprese
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 956 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 79 g
- Sodík 3306 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 79 mg
- Draslík 322.8 mg
- Vláknina 20202.9 mg
- Vitamín A 20202.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme rajčata, rozčtvrtíme je a zbavíme semen. Nakrájíme na kostičky a smícháme s olivovým olejem. Přidáme cukr, sůl a pepř.
-
2
Čistou utěrkou osušíme mozzarellu, nastrouháme nahrubo a oloupeme česnek. Ciabattu nakrájíme na plátky a rozpečeme dozlatova na 200 °C.
-
3
Křupavé krajíce potřeme česnekem a pestem, pokryjeme je mozzarellou, nakrájenými rajčaty a zapečeme v troubě, dokud se sýr trochu nerozpeče.
-
4
Vzniklé bruschetty posypeme pepřem a drceným oreganem dle chuti. Ozdobíme bazalkou a černými olivami.