Parma smažená s česnekovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 100 g Petržel - nať
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 1 ks Citrony
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 4 dl Mléko polotučné
  • 0.6 dl Olej olivový
  • 1 kg Parma
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 688 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 30.7 mg
  • Draslík 511.6 mg
  • Vláknina 10505 mg
  • Vitamín A 10505 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Parmu očistíme, osušíme a naporcujeme. Osolíme, okořeníme, pokapeme jednotlivé porce citronovou šťávou, obalíme v hladké mouce a opečeme na rozpáleném oleji.

  • 2

    Mezitím připravíme kaši. Uvaříme oloupané brambory rozkrájené na menší kostky, slijeme, přidáme teplé mléko, prolisovaný česnek a rozmixujeme dohladka. Přidáme rozpuštěné máslo a šlehačem nebo ruční metlou vymícháme jemnou kaši.

  • 3

    Servírujeme ozdobené posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu