Směs ryb a plodů moře v omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý celý
  • 300 g Mangold
  • 250 g Okouník mořský
  • 200 g Pilobřich ostnitý
  • 100 ml Olej olivový
  • 8 ks Garnát obecný
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 704 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 57.9 mg
  • Draslík 484.3 mg
  • Vláknina 3167.5 mg
  • Vitamín A 3167.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme plátky ryb, osušíme a pokrájíme na kousky. Vyloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko, omyjeme a osušíme. Očistíme mangold, omyjeme ve studené vodě, scedíme a pokrájíme na kousky. Oloupeme stroužky česneku, omyjeme a lehce podrtíme.

  • 2

    Do nepřilnavé pánve nalijeme olej a mírně osmažíme stroužky česneku. Přidáme pokrájené lístky mangoldu a smažíme za občasného zamíchání 2-3 minuty na silnějším plameni.

  • 3

    V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej a smažíme 2-3 minuty pokrájené ryby a ocásky garnátů, dokud mírně nezezlátnou. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Vyhodíme z mangoldu stroužky česneku a přidáme rybí maso a ocásky garnátů. Vše jemně promícháme a hotový horký pokrm podáváme.

Komentáře k receptu