Směs ryb a plodů moře v omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 26 g
- Sodík 704 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 57.9 mg
- Draslík 484.3 mg
- Vláknina 3167.5 mg
- Vitamín A 3167.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme plátky ryb, osušíme a pokrájíme na kousky. Vyloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko, omyjeme a osušíme. Očistíme mangold, omyjeme ve studené vodě, scedíme a pokrájíme na kousky. Oloupeme stroužky česneku, omyjeme a lehce podrtíme.
-
2
Do nepřilnavé pánve nalijeme olej a mírně osmažíme stroužky česneku. Přidáme pokrájené lístky mangoldu a smažíme za občasného zamíchání 2-3 minuty na silnějším plameni.
-
3
V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej a smažíme 2-3 minuty pokrájené ryby a ocásky garnátů, dokud mírně nezezlátnou. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Vyhodíme z mangoldu stroužky česneku a přidáme rybí maso a ocásky garnátů. Vše jemně promícháme a hotový horký pokrm podáváme.