Polévka s cizrnou a těstovinami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cizrna
  • 200 g Fazole bílé sterilované
  • 200 g Těstoviny Conchiglie
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 60 ml Olej olivový
  • 120 ml Voda pitná
  • 1500 ml Vývar zeleninový
  • 150 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1063 kcal
  • Sacharidy 148 g
  • Tuky 207 g
  • Sodík 2053 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 134 g
  • Cholesterol 15.3 mg
  • Draslík 1759.3 mg
  • Vláknina 57154.8 mg
  • Vitamín A 57154.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátý olej vložíme rozmixovanou nebo na jemno nakrájenou cibuli, mrkev a celer a za stálého míchání smažíme 7 minut.

  • 2

    Poté přimícháme cizrnu a fazole. Zalijeme rajčatovým protlakem a vodou a za stálého míchání vaříme 5 minut.

  • 3

    Přilijeme 475 ml vývaru, přidáme sůl, pepř a jednu snítku rozmarýnu. Uvedeme do varu a pod poklicí necháme vařit při mírné teplotě 60 minut.

  • 4

    Poté dolijem zbylý vývar, přidáme těstoviny a vaříme už bez poklice 7 minut.

  • 5

    Na konec vyjmeme rozmarýn a dle chuti dokořeníme. Polévku můžeme podávat s nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu