Polévka s cizrnou a těstovinami
Suroviny
- 400 g Cizrna
- 200 g Fazole bílé sterilované
- 200 g Těstoviny Conchiglie
- 50 g Sýr Parmezán
- 60 ml Olej olivový
- 120 ml Voda pitná
- 1500 ml Vývar zeleninový
- 150 ml Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 2 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Rozmarýn čerstvý
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1063 kcal
- Sacharidy 148 g
- Tuky 207 g
- Sodík 2053 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 134 g
- Cholesterol 15.3 mg
- Draslík 1759.3 mg
- Vláknina 57154.8 mg
- Vitamín A 57154.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátý olej vložíme rozmixovanou nebo na jemno nakrájenou cibuli, mrkev a celer a za stálého míchání smažíme 7 minut.
-
2
Poté přimícháme cizrnu a fazole. Zalijeme rajčatovým protlakem a vodou a za stálého míchání vaříme 5 minut.
-
3
Přilijeme 475 ml vývaru, přidáme sůl, pepř a jednu snítku rozmarýnu. Uvedeme do varu a pod poklicí necháme vařit při mírné teplotě 60 minut.
-
4
Poté dolijem zbylý vývar, přidáme těstoviny a vaříme už bez poklice 7 minut.
-
5
Na konec vyjmeme rozmarýn a dle chuti dokořeníme. Polévku můžeme podávat s nastrouhaným parmezánem.