Plněné olihně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 15 g
- Sodík 2357 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 682.1 mg
- Draslík 945.3 mg
- Vláknina 1122.5 mg
- Vitamín A 1122.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olihně vykucháme a opatrně promyjeme. Pokrájíme na kusy chapadélka a dáme vařit do pánve s trochou osolené vody a citrónovou šťávou. Měkká chapadélka nasekáme společně s oloupaným stroužkem česneku, omytou petrželkou a omytými a vykostěnými ančovičkami. Do směsi vyklepneme vejce, přidáme pepř a strouhanku. Vše promícháme.
-
2
Těla olihní naplníme připravenou směsí a zašijeme otvor kuchyňskou nití. Srovnáme do pekáče, přelijeme olejem, osolíme a dáme na 20 minut do trouby předehřáté na 160°C. Hotový pokrm podáváme v pekáči, ve kterém byl připravován.