Polévka celerová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 11 g
- Sodík 415 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 340 mg
- Vláknina 3672.5 mg
- Vitamín A 3672.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer očistíme, nakrájíme na kostičky a polovinu uvaříme s kapkou citronové šťávy doměkka.
-
2
Druhou polovinu celeru podusíme na másle, zaprášíme moukou, zalijeme hovězím a celerovým vývarem a necháme povařit.
-
3
Hotovou polévku ocedíme, přidáme nakrájený uvařený celer a zbytek celerového vývaru. Polévku okořeníme a ještě krátce povaříme.
-
4
Nakonec polévku posypeme jemně nasekanou petrželovou nebo celerovou natí.