Hovězí vývar s fazolemi a těstovinami
Suroviny
- 115 g Slanina vepřová
- 90 g Těstoviny Orecchiette
- 400 g Fazole bílé sterilované
- 225 g Šunka od kosti
- 50 g Sýr Parmezán
- 30 ml Olej olivový
- 1750 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 32 g
- Sodík 2266 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 58.4 mg
- Draslík 974.4 mg
- Vláknina 14827.1 mg
- Vitamín A 14827.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou slaninu dozlatova, přidáme nakrájenou zeleninu a za občasného promíchání necháme smažit. Po deseti minutách zalijeme vývarem, přidáme sůl, pepř a skořici. Vaříme při mírné teplotě 20 minut.
-
2
Do polévky vložíme těstoviny, necháme chvíli povařit a nakonec přidáme fazole a nakrájenou šunku. Vaříme dál, až jsou těstoviny hotové. Polévku ochutnáme a popřípadě dokořeníme, posypeme parmezánem a můžeme podávat.