Žemlovka s čokoládou
Suroviny
- 60 g Čokoláda hořká
- 50 g Máslo čerstvé
- 6 krajíc Chléb toastový
- 600 ml Mléko plnotučné
- 175 ml Mléko zahuštěné slazené
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 polévková lžíce Cukr třtinový
- 3 polévková lžíce Kakao - prášek
- 1 polévková lžíce Rýžový škrob
- 1 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 33 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 285.5 mg
- Draslík 203.2 mg
- Vláknina 4731 mg
- Vitamín A 4731 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 946.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací mísu vytřeme tukem, chleba nakrájíme na čtverečky a dáme do mísy. Na ohni zahřejeme kondenzované mléko, 450 ml plnotučného mléka a 2 lžíce kakaa.
-
2
Ušleháme dvě vejce, 2 lžíce cukru a směs vložíme do mléčné směsi. Vaječnou hmotu nalijeme na chleba a přikrytou mísu potravinářskou folií chladíme v lednici dvě hodiny.
-
3
Pak směs v míse pečeme čtyřicet minut v troubě, pět minut necháme chladnout.
-
4
Na ohni smícháme 60 g čokolády, 1 lžíci kakaa, 50 g másla, 2 lžíce cukru, 150 ml mléka a škrob. Omáčku nalijeme na hotovou žemlovku.