Agghiotta z mečouna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 34 g
- Sodík 822 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 58.5 mg
- Draslík 834.4 mg
- Vláknina 5925 mg
- Vitamín A 5925 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrozinky necháme 15 minut bobtnat v misce s vlažnou vodou, scedíme, pokrájíme a osušíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, pokrájíme na proužky. Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme stroužek česneku a podrtíme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme cibuli a česnek. Česnek vyhodíme, přidáme piniová semínka, hrozinky, omyté kapary, olivy a rajčata. Pánev zakryjeme pokličkou a necháme dusit za občasného zamíchání cca 10 minut.
-
3
Omyjeme a osušíme plátky rybího masa, lehce osolíme a opepříme, dáme do pekáče se zbývajícím olejem, přelijeme připravenou omáčkou, posypeme petrželkou. Pekáč dáme na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C a v polovině pečení rybí maso obrátíme. Jakmile je maso hotové, pokrm ihned podáváme.