Mořský jazyk na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 21 g
- Sodík 422 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 1606.5 mg
- Vláknina 22017.8 mg
- Vitamín A 22017.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu dobře očistíme, černou kůži odřízneme a bílou kůži oškrábeme. Podél hřbetu rybu nařízneme, osolíme a opepříme i zevnitř.
-
2
Pekáček vymažeme máslem a vložíme do něj rybu. Přisypeme cibuli pokrájenou na kolečka, posekanou petrželku, pár kuliček celého pepře a bobkový list.
-
3
Podlijeme vínem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 12 až 15 minut.
-
4
Rybu vyjmeme na oválný talíř, šťávu přecedíme přes sítko, zahustíme jíškou a vmícháme velkou lžíci čerstvého másla.
-
5
Omáčkou rybu přelijeme.