Mořský jazyk na červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Mořský jazyk
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 5 g Jíška instantní
  • 50 g Cibule
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 500 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 1606.5 mg
  • Vláknina 22017.8 mg
  • Vitamín A 22017.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu dobře očistíme, černou kůži odřízneme a bílou kůži oškrábeme. Podél hřbetu rybu nařízneme, osolíme a opepříme i zevnitř.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem a vložíme do něj rybu. Přisypeme cibuli pokrájenou na kolečka, posekanou petrželku, pár kuliček celého pepře a bobkový list.

  • 3

    Podlijeme vínem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 12 až 15 minut.

  • 4

    Rybu vyjmeme na oválný talíř, šťávu přecedíme přes sítko, zahustíme jíškou a vmícháme velkou lžíci čerstvého másla.

  • 5

    Omáčkou rybu přelijeme.

Komentáře k receptu