Sušená treska po salernsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1116 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 109.3 mg
- Draslík 1522.8 mg
- Vláknina 7727.5 mg
- Vitamín A 7727.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme, osušíme a jemně nasekáme petrželku. Očistíme a roztrháme na kousky lístky bazalky. Ančovičky omyjeme a pokrájíme na kousky. Pod tekoucí vodou omyjeme kapary a pokrájíme. Oloupeme cibule, nasekáme a smažíme 4 minuty v pánvi na polovině oleje. Přidáme kapary, vypeckované olivy a po několika minutách spařená a oloupaná rajčata. Vše promícháme a podusíme rajčata 10 minut na mírném plameni.
-
2
Omyjeme sušenou nasolenou tresku, osušíme, nakrájíme na kusy a obalíme v mouce. Na zbývajícím oleji osmažíme kusy tresky po obou stranách, stáhneme plamen a 10 minut dusíme. Obsah pánve přemístíme do pekáče.
-
3
Zalijeme kusy tresky rajčatovou omáčkou a vše posypeme nasekanou petrželkou, roztrhanými lístky bazalky a strouhankou. Opepříme a dáme na 15 minut do předehřáté trouby na 180°C. Hotový horký pokrm podáváme.