Těstovinová nádivka
Suroviny
- 120 g Těstoviny vařené (průměr)
- 60 g Máslo čerstvé
- 30 g Slanina vepřová
- 100 g Salám jemný
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 19 g
- Sodík 402 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 199.2 mg
- Draslík 125.6 mg
- Vláknina 812.5 mg
- Vitamín A 812.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo utřeme se 3 žloutky do pěny. Přidáme 1,5 lžíce strouhanky, mléko, nasekanou petrželku, usmaženou cibulku se slaninou, na kostičky nakrájený salám a nakonec vmícháme uvařené, případně nakrájené těstoviny. Vše promícháme.
-
2
Do směsi ještě přidáme 1 vejce, okořeníme muškátovým oříškem a květem a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný ze 3 bílků.
-
3
Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě v máslem vymazané a strouhankou vysypané formě nebo pekáčku dozlatova.