Treska na benediktinský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 31 g
- Sodík 437 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 71.8 mg
- Draslík 1022.6 mg
- Vláknina 4486.7 mg
- Vitamín A 4486.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celou tresku vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 25 minut. Scedíme a necháme okapat.
-
2
Brambory očistíme, nakrájíme na větší kusy a vaříme 15 minut v osolené vodě.
-
3
Maso z tresky oddělíme od kůže, zbavíme ho kostí, přidáme k uvařeným bramborám a šťouchadlem rozmačkáme. Přilijeme olej a mléko, podle chuti osolíme a vypracujeme těsto, které vložíme do vymazaného pekáčku, posypeme strouhankou a zapečeme v předehřáté troubě 10 až 15 minut, dokud povrch nezezlátne.
-
4
Podáváme se zeleninovým salátem.