Treska na benediktinský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Strouhanka
  • 600 g Salát okurkový
  • 150 ml Olej olivový
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Treska aljašská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 71.8 mg
  • Draslík 1022.6 mg
  • Vláknina 4486.7 mg
  • Vitamín A 4486.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celou tresku vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 25 minut. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Brambory očistíme, nakrájíme na větší kusy a vaříme 15 minut v osolené vodě.

  • 3

    Maso z tresky oddělíme od kůže, zbavíme ho kostí, přidáme k uvařeným bramborám a šťouchadlem rozmačkáme. Přilijeme olej a mléko, podle chuti osolíme a vypracujeme těsto, které vložíme do vymazaného pekáčku, posypeme strouhankou a zapečeme v předehřáté troubě 10 až 15 minut, dokud povrch nezezlátne.

  • 4

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu