Orecchiette s pestem a garnáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Bazalka
  • 350 g Těstoviny Orecchiette
  • 30 g Dýňová semínka
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 50 g Sýr Čedar
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Garnát obecný
  • 150 ml Olej olivový
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 970 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 1375 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 181.2 mg
  • Draslík 317.9 mg
  • Vláknina 9415 mg
  • Vitamín A 9415 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ocásky garnátů oloupeme, odstraníme černé střívko, omyjeme a osušíme. Připravíme pesto. Omyjeme lístky bazalky a jemně osušíme. Oloupeme česnek, omyjeme a osušíme.

  • 2

    Do mixéru dáme stroužek česneku a piniová semínka a rozmixujeme. Přidáme bazalku, sůl a rozmixujeme. Nalijeme do mixéru polovinu oleje a umixujeme na hladkou hmotu.

  • 3

    Směs přendáme do mísy. Postupně vmícháme do pesta. Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a dáme do těstovin.

  • 4

    Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje, který jsme si uschovali, rozehřejeme na 2-3 minuty. Osmažíme ocásky garnátů. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem. Těstoviny uvaříme al dente, scedíme a promícháme s pestem. Vše promícháme s omáčkou s ocásky garnátů a horké podáváme.

Komentáře k receptu