Orecchiette s pestem a garnáty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 970 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 54 g
- Sodík 1375 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 181.2 mg
- Draslík 317.9 mg
- Vláknina 9415 mg
- Vitamín A 9415 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ocásky garnátů oloupeme, odstraníme černé střívko, omyjeme a osušíme. Připravíme pesto. Omyjeme lístky bazalky a jemně osušíme. Oloupeme česnek, omyjeme a osušíme.
-
2
Do mixéru dáme stroužek česneku a piniová semínka a rozmixujeme. Přidáme bazalku, sůl a rozmixujeme. Nalijeme do mixéru polovinu oleje a umixujeme na hladkou hmotu.
-
3
Směs přendáme do mísy. Postupně vmícháme do pesta. Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a dáme do těstovin.
-
4
Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje, který jsme si uschovali, rozehřejeme na 2-3 minuty. Osmažíme ocásky garnátů. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem. Těstoviny uvaříme al dente, scedíme a promícháme s pestem. Vše promícháme s omáčkou s ocásky garnátů a horké podáváme.