Omáčka ze smetánky lékařské (pampelišky)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 9 g
- Sodík 544 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 10.8 mg
- Draslík 248.6 mg
- Vláknina 3945 mg
- Vitamín A 3945 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku. K cibulce přimícháme najemno nasekaný česnek a nasekané mladé lístky smetánky lékařské.
-
2
Vše promícháme, poté poklicí přiklopíme a podusíme.
-
3
Podušenou směs rozmixujeme. Celou směs nakonec zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vše vaříme tak dlouho, dokud omáčka mírně nezhoustne.
-
4
Nakonec zahustíme základní světlou omáčkou. Poté ještě přimícháme chřest a ochutíme medem.
-
5
Podáváme k rakům říčním.