Farfalle s treskou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 13 g
- Sodík 706 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 37 mg
- Draslík 712.5 mg
- Vláknina 8890 mg
- Vitamín A 8890 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme tresku, vykucháme ji, vykostíme, vykrájíme z ní plátky, omyjeme je, osušíme a pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme je, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a pak nahrubo nasekáme.
-
2
Scedíme a vypeckujeme olivy. Opereme, osušíme a nasekáme petrželku. Oloupeme česnek, omyjeme a lehce podrtíme. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm česnek, papričku a trochu nasekané petrželky. Přidáme pokrájené rybí maso a za opatrného míchání dřevěnou vařečkou osmažíme. Česnek a papričku vyhodíme.
-
3
Přidáme nasekaná rajčata, po špetce soli a čerstvě mletého pepře a za občasného zamíchání všechno asi 6 minut pod pokličkou prudce dusíme. Nakonec přidáme olivy a dusíme další 3 minuty. Vše posypeme zbývající nasekanou petrželkou.
-
4
V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Promícháme je s připravenou omáčkou.
-
5
Hotový pokrm podáváme horký.