Maltagliati se sardelkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 26 g
- Sodík 581 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 259.3 mg
- Vláknina 10000 mg
- Vitamín A 10000 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si těsto. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něho vajíčka, přidáme špetku soli a vypracujeme hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme 30 minut odpočívat.
-
2
Mezitím si připravíme omáčku. Očistíme a vykucháme sardelky, odtrhneme jim hlavičku a vyjmeme páteř. Omyjeme je, osušíme a pokrájíme na kousky. Oloupeme stroužek česneku a cibuli a najemno nasekáme.
-
3
Odřízneme z fazolek stopky, pokrájíme na menší kousky a 3-4 minuty povaříme ve slané vodě. Scedíme a dáme stranou. Do pánve nalijeme olej a osmažíme nasekanou cibuli a nasekaný stroužek česneku tak, aby se nezbarvily dohněda. Přidáme fazolky a smažíme vše další 2-3 minuty. Přidáme sardelky a smažíme ještě 2 minuty. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
-
4
Těsto několikrát prohněteme, válečkem rozválíme na tenký plát a ozubeným kolečkem z něho krájíme maltagliati o šířce 2 cm a délce 5-6 cm. Uvaříme je ve velkém hrnci v potřebném množství osolené vody. Promícháme s omáčkou se sardelkami a fazolkami a hotový pokrm ihned podáváme.