Maltagliati se sardelkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Sardinka obecná
  • 5 g Sůl
  • 60 ml Olej olivový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 581 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 259.3 mg
  • Vláknina 10000 mg
  • Vitamín A 10000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si těsto. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něho vajíčka, přidáme špetku soli a vypracujeme hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme 30 minut odpočívat.

  • 2

    Mezitím si připravíme omáčku. Očistíme a vykucháme sardelky, odtrhneme jim hlavičku a vyjmeme páteř. Omyjeme je, osušíme a pokrájíme na kousky. Oloupeme stroužek česneku a cibuli a najemno nasekáme.

  • 3

    Odřízneme z fazolek stopky, pokrájíme na menší kousky a 3-4 minuty povaříme ve slané vodě. Scedíme a dáme stranou. Do pánve nalijeme olej a osmažíme nasekanou cibuli a nasekaný stroužek česneku tak, aby se nezbarvily dohněda. Přidáme fazolky a smažíme vše další 2-3 minuty. Přidáme sardelky a smažíme ještě 2 minuty. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.

  • 4

    Těsto několikrát prohněteme, válečkem rozválíme na tenký plát a ozubeným kolečkem z něho krájíme maltagliati o šířce 2 cm a délce 5-6 cm. Uvaříme je ve velkém hrnci v potřebném množství osolené vody. Promícháme s omáčkou se sardelkami a fazolkami a hotový pokrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu