Lesnická roštěná (minutka)
Suroviny
- 750 g Brambory
- 750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 500 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 150 g Máslo čerstvé
- 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Žampiony - sterilované
- 25 g Sůl
- 100 g Tuk
- 1 g Pepř černý mletý
- 15 g Petržel - nať
- 15 g Cukr krupice
- 130 ml Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1297 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 70.3 mg
- Draslík 648.8 mg
- Vláknina 8523.5 mg
- Vitamín A 8523.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí roštěnec opláchneme a nakrájíme na plátky - roštěnky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. Rychle je opečeme po obou stranách na 2/3 tuku.
-
2
Opečené roštěnky vyndáme, výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a rozšleháme. Povaříme tak dlouho, až se odděluje tuk.
-
3
Omáčku zjemníme máslem a procedíme přes hustý cedník do omáčníku.
-
4
V rozpuštěném másle krátce prohřejeme sterilovaný hrášek a podle potřeby jej přisladíme.
-
5
Vařené, prochladlé brambory nakrájíme na plátky, opečeme na třetině tuku, přidáme žampiony nakrájené na plátky a společně opečeme.
-
6
Při podávání klademe do středu talíře opečené brambory se žampiony a dušený hrášek, přes ně položíme roštěnku a ozdobíme petrželovou natí. Zvlášť v omáčníku podáváme šťávu.