Kuřecí na citronu a česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 853 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 47 g
- Sodík 752 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 222.3 mg
- Draslík 680.4 mg
- Vláknina 3593.8 mg
- Vitamín A 3593.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citron oloupeme, zbavíme bílé slupky a nakrájíme na plátky, bazalku nasekáme.
-
2
Vývar přivedeme do varu, přidáme dvacet stroužků česneku a podusíme je čtyřicet minut. Na másle a oleji osmažíme z obou stran stehna dozlatova. Pak je uložíme do zapékací mísy, rozprostřeme kolem nich citron a uvařený česnek. Vývar přecedíme. Ve zbylém omastku opražíme mouku. Přidáme víno a mícháme do zhoustnutí. Směs osolíme a opepříme.
-
3
Omáčkou zalijeme kuře a pečeme ho přikryté čtyřicet pět minut. Maso posypeme bazalkou a podáváme.