Campanelle se sardelkami a paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 350 g Těstoviny Campanelle
  • 300 g Rajčata
  • 50 g Olivy černé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Bazalka
  • 5 g Sůl
  • 200 g Sardinka obecná
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 631 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 310.1 mg
  • Vláknina 11830 mg
  • Vitamín A 11830 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardelky vykucháme, odtrhneme hlavičku a vyjmeme páteř, vyřízneme z nich plátky, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Oloupeme česnek a cibuli a jemně nasekáme. Opereme bazalku a natrháme na kousky. Očistíme papriku, vykrojíme jádřinec, odstraníme bílou vnitřní dužinu, papriku omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky.

  • 2

    Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek, necháme v cedníku okapat, nahrubo pokrájíme. Olivy nakrájíme na kolečka a dáme stranou.

  • 3

    Do pánve nalijeme 5 lžic oleje, přidáme nasekanou cibuli a nasekaný česnek a osmažíme je tak, aby nestačily zhnědnout. Přidáme

  • 4

    pokrájenou papriku, krátce ji osmažíme, přidáme rajčata, špetku soli a špetku pepře a pokračujeme 8-10 minut za občasného zamíchání vařečkou.Úplně nakonec přidáme pokrájené olivy.

  • 5

    V nepřilnavé pánvi rozehřejeme zbývající olej a smažíme na něm 2-3 minuty pokrájené sardelky tak, aby se po obou stranách osmažily dozlatova. Osolíme je a opepreme špetkou mletého pepře. Mezitím

  • 6

    ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme těstoviny. Jakmile budou al dente (poloměkké), scedíme je a promícháme s paprikovou a rajčatovou omáčkou. Vmícháme sardelky a natrhané lístky bazalky a horké podáváme.

Komentáře k receptu