Spaghettini s bylinkami a chobotničkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 300 g Těstoviny Spaghettini
  • 300 g Chobotnice
  • 60 g Tymián čerstvý
  • 100 g Šalvěj čerstvá
  • 60 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 100 ml Víno bílé
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Šalotka
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 765 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 1342.7 mg
  • Vláknina 33975 mg
  • Vitamín A 33975 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.6 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme chobotničky, stáhneme z nich kůži, odstraníme vnitřnosti, oči a zobáček. Důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Ve studené vodě omyjeme listový špenát, scedíme a pokrájíme na proužky. Oloupeme šalotku a stroužek česneku. Šalotku nasekáme s omytým a osušeným tymiánem a šalvějí. Česnek rozdrtíme.

  • 2

    V pánvi s olejem osmažíme šalotku s bylinkami a podrceným česnekem, přidáme chobotničky a dusíme, dokud se nevypaří všechna voda. Přidáme sůl a čerstvě namletý pepř. Přilijeme bílé víno a za občasného míchání necháme prudce povařit. Minutu před koncem vaření přidáme proužky špenátu a vše dobře promícháme. Nakonec odstraníme česnek.

  • 3

    V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a uvaříme těstoviny. Do hotových těstovin vmícháme chobotničkovou směs, posypeme nasekanou petrželkou a hotový pokrm hned podáváme.

Komentáře k receptu