Spaghettini s bylinkami a chobotničkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 21 g
- Sodík 765 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 1342.7 mg
- Vláknina 33975 mg
- Vitamín A 33975 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 88.6 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme chobotničky, stáhneme z nich kůži, odstraníme vnitřnosti, oči a zobáček. Důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Ve studené vodě omyjeme listový špenát, scedíme a pokrájíme na proužky. Oloupeme šalotku a stroužek česneku. Šalotku nasekáme s omytým a osušeným tymiánem a šalvějí. Česnek rozdrtíme.
-
2
V pánvi s olejem osmažíme šalotku s bylinkami a podrceným česnekem, přidáme chobotničky a dusíme, dokud se nevypaří všechna voda. Přidáme sůl a čerstvě namletý pepř. Přilijeme bílé víno a za občasného míchání necháme prudce povařit. Minutu před koncem vaření přidáme proužky špenátu a vše dobře promícháme. Nakonec odstraníme česnek.
-
3
V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a uvaříme těstoviny. Do hotových těstovin vmícháme chobotničkovou směs, posypeme nasekanou petrželkou a hotový pokrm hned podáváme.