Treska s chlebem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1094 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 68 g
- Sodík 8856 mg
- Bílkoviny 85 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 194.2 mg
- Draslík 1834.8 mg
- Vláknina 166.4 mg
- Vitamín A 166.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Solenou tresku namočíme na 24 hodin do studené vody, kterou několikrát vyměníme.
-
2
Na 65 ml oleje si osmažíme 6 plátků chleba bez kůrek dozlatova, po okapání je natřeme 1 stroužkem česneku.
-
3
Tresku, v hrnci zalitém vodou vaříme asi 10 minut ve varu doměkka. Pak vodu scedíme, maso necháme vychladnout a rozebereme ho na plátky (kůži a kosti vyhodíme). Ohřejeme mléko. Rybu umixujeme se zbývajícím olejem a teplým mlékem dohladka, přendáme ji do mísy a vmícháme 1 prolisovaný stroužek česneku, muškátový oříšek, šťávy (citronová a limetková) a pepř.
-
4
Po vychladnutí směs podáváme s chlebem a petrželkou.