Plněné artyčoky rybím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1471 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 109 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 4031.7 mg
- Vláknina 110048 mg
- Vitamín A 110048 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 147.6 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Otrháme z artyčoků vnější listy a uvnitř vyškrábeme. Odřízneme stonky, 5 cm dlouhé kousky oloupeme, nasekáme nahrubo a uschováme. Očištěné artyčoky dáme do mísy s vodou okyselenou citronovou šťávou.
-
2
Oloupeme stroužky česneku, omyjeme petrželku a nasekáme, opláchneme plátky mořského jazyku, osušíme a pokrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje s 1 stroužkem česneku a česnek chvílí smažíme.
-
3
Přidáme pokrájené stonky artyčoků a několik minut smažíme. Osolíme a opepříme. Pánev stáhneme ze sporáku a česnek vyhodíme. Přidáme pokrájené rybí maso, nasekanou petrželku a vše promícháme.
-
4
Artyčoky scedíme, osušíme, rozevřeme listy a naplníme připravenou směsí. Zavřeme je a narovnáme vedle sebe na pánev tak, aby zůstaly nastojato.
-
5
Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme 1 stroužek česneku a zakapeme zbývajícím olejem. Vaříme prudce,při vysoké teplotě 20-30 minut, dokud se voda z pánve nevypaří. Podáváme horké nebo vlažné.