Pálivé ančovičky jako předkrm
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 13 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 92.8 mg
- Draslík 707.4 mg
- Vláknina 970.7 mg
- Vitamín A 970.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ančovičky očistíme, odtrhneme hlavičky, vykucháme a vykostíme, pak prop1áchneme, osušíme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olej, a osmažíme v něm v několika várkách ančovičky tak, aby byly dozlatova po obou stranách. Děrovanou lžící vybíráme a klademe na savý kuchyňský papír, aby okapal olej. Osolíme.
-
2
Na sporák postavíme pánvičku s octem, oloupaným česnekem, červenou papričkou pokrájenou na kousky a omytými lístky máty a uvedeme ocet do varu. Ančovičky rozložíme na velkou mísu a zalijeme aromatickým vařícím octem. Mísu zakryjeme a před podáváním necháme ančovičky 24 hodin odpočívat.