Kapr na červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Tymián čerstvý
  • 5 g Jíška instantní
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1200 g Kapr obecný
  • 20 g Celer - nať
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 500 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 136 mg
  • Draslík 822.9 mg
  • Vláknina 1111.3 mg
  • Vitamín A 1111.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra zbavíme šupin, očistíme a vložíme do pekáčku. Přisypeme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, posekanou petrželku, tymián, bobkový list, posekanou celerovou nať, osolíme, opepříme a podlijeme červeným vínem. Pečeme při střední teplotě 40 minut.

  • 2

    Kapra vyjmeme a upravíme na oválný talíř. Omáčku v pekáčku zahustíme jíškou, přidáme lžíci másla, lžičku sardelové pasty a ještě 5 minut povaříme. Přecedíme přes sítko a kapra na talíři omáčkou přelijeme.

Komentáře k receptu