Mořský jazyk se zelenými fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 21 g
- Sodík 90 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 712.7 mg
- Vláknina 6512.5 mg
- Vitamín A 6512.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky mořského jazyku omyjeme a nakrájíme po délce na pruhy asi 8 cm dlouhé. Osolíme je a opepříme. Z fazolek od krojíme stopku, zbavíme je případných vláken, pokrájíme na menší kousky a 7-8 minut necháme vařit v osolené vodě.Pak je scedíme a odložte stranou.
-
2
Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme je semínek a nakrájíme na kostičky.Necháme je v cedníku, aby okapala. Mezitím v misce vidličkou vyšleháme ze špetky soli špetky pepře, z 2 lžic octa a olivového oleje hladkou zálivku.
-
3
Do většího hrnce nalijeme 2 litry vody, přilijeme zbývající vinný ocet a uvedeme všechno do varu. Vodu osolíme a dáme do ní proužky mořského jazyku. Zamícháme a asi 1 minutu je povaříme. Přidáme fazolky a necháme je prohřát. Scedíme je a ihned smícháme s polovinou připravené zálivky. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a vmícháme i zbyvající zálivku. Na talíře rozdíme proužky mořského jazyku a fazolky, všechno posypeme kostičkami rajčat a ihned podáváme.