Chřestová tortilla s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 48 g
- Sodík 402 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 448 mg
- Draslík 350.2 mg
- Vláknina 6124.8 mg
- Vitamín A 6124.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý a oloupaný bílý a zelený chřest vaříme 15-20 minut v mírně osolené vodě. Zelený chřest využijeme později na ozdobu. Okapaný bílý chřest nakrájíme na 4-6 cm dlouhé kousky.
-
2
Brambory nahrubo nastrouháme a spolu s plátky cibule smažíme na rozehřátém oleji. Přimícháme rozšlehaná vejce, klobásu nakrájenou na drobné kostky a bilý chřest. Ochutíme solí a pepřem.
-
3
Pokrm opékáme na rozehřátém oleji 10-12 minut, poté ho obrátíme a z druhé strany smažíme dalších 12 minut dozlatova.
-
4
Podáváme teplé, ozdobené zeleným chřestem.