Babiččiny domácí nudle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 2 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 19.4 mg
- Vláknina 2000 mg
- Vitamín A 2000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál nasypeme hrubou mouku, uděláme do ní důlek a rozklepneme 3 vajíčka. Jen z mouky a vajec vypracujeme (nejdříve pomocí vidličky a potom rukama) polotuhé hladké těsto, které rozdělíme na 3 části.
-
2
Každý díl těsta podsypeme moukou a vyválíme na velmi tenkou placku asi 1 mm vysokou. Vyválené díly přeneseme na utěrky a necháme proschnout.
-
3
Zvlášť každý polosuchý plát (nesmí se nám lámat) nožem nakrájíme na stejné díly široké přibližně 5-6 cm, poskládáme je na sebe a velmi ostrým nožem nakrájíme tenké nudličky, které dáme znovu proschnout.
-
4
Nudle použijeme hned jako zavářku do polévky, zavaříme je až nakonec a vaříme 2-4 minuty.
-
5
Když nudle necháme dobře na vzduchu vyschnout (několik hodin), odložíme je do sklenice a uzavřeme víčkem. Máme je takto připravené pro další použití.