Chleba se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 295 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 420 g Mouka polohrubá
  • 100 g Sýr Čedar
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Droždí sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 545 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 41.5 mg
  • Draslík 162.1 mg
  • Vláknina 9249.5 mg
  • Vitamín A 9249.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si chlebíčkovou formu, kterou vymažeme tukem.

  • 2

    V misce smícháme vlažné mléko s droždím. Na sporáku rozpustíme máslo a necháme zchladnout.

  • 3

    Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme droždí, máslo a směs řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse zhruba dvě a půl hodiny kynout. Do vykynutého těsta vmícháme nastrouhaný sýr, utvoříme veku, kterou přetočíme, abychom utvořili jeden "závit" a dáme dokynout do formy. V troubě předehřáté na 200°C pečeme asi patnáct minut, poté teplotu snížíme na 190°c a chleba pečeme asi půl hodiny dokud nezezlátne. Na mřížce necháme chleba vychladnout.

Komentáře k receptu