Kynuté těsto na pizzu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 27 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 5.1 mg
- Vláknina 8144 mg
- Vitamín A 8144 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si dvě formy na pizzu, které vymažeme tukem.
-
2
Do mísy vsypeme prosátou mouku, sůl, do důlku vsypeme droždí, smícháme s olejem a vlažnou vodou. Po zhruba patnácti minutách směs řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse, kterou jsme vymazali tukem, zhruba padesát minut kynout. Z vykynutého těsta vyválíme dvě placky. Přeneseme je do forem, pomažeme olejem a plníme náplní podle vlastního výběru. V troubě předehřáté na 190°C pečeme pizzy asi dvanáct minut dokud nezezlátnou. Podáváme horké.