Grilováný teriyaki losos s koriandrovými nudlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 6 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 458.1 mg
- Vláknina 2566.5 mg
- Vitamín A 2566.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme marinádu. Utřený česnek, omáčku teriyaki, sherry brandy, cukr, strouhaný zázvor a vodu důkladně promícháme s polovinou oleje. Hotovou marinádu rozdělíme na 2 části.
-
2
V jedné plovině marinády namočíme lososa a necháme 10 minut odpočinout. Poté lososa položíme na plech. Plech s lososem vložíme pod předehřátý gril v troubě a lososa grilujeme z každé strany 10 minut. Během grilování potíráme zbylou marinádou.
-
3
Než bude losos hotový, připravíme ještě nudle. Nudle podle návodu na obalu uvaříme. Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku a sezamová semínka. K této směsi přimícháme uvařené nudle a druhou polovinu marinády. Nakonec dochutíme koriandrem. Ochucené nudle opékáme tak dlouho, dokud nejsou dostatečně teplé.
-
4
Hotového lososa podáváme s úhledným kopečkem nudlí.