Vepřové na houbách a víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 26 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 110.5 mg
- Draslík 791.4 mg
- Vláknina 3308.8 mg
- Vitamín A 3308.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso naklepeme, houby očistíme a nakrájíme. Maso celé potřeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, petrželí a pokryjeme houbami. Nakonec přilijeme víno, olej a maso necháme alespoň dvanáct hodin marinovat v ledničce.
-
2
Po vyndání necháme mísu ještě půl hodiny stát. Pak maso s houbami rozložíme na plechu, polijeme marinádou a přikryjeme alobalem. Pokrm pečeme v troubě tři čtvrtě hodiny, pak odstraníme alobal a dopékáme dalších patnáct minut.