Marinované ústřice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 757 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 14 g
- Sodík 3447 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 300 mg
- Draslík 1239.5 mg
- Vláknina 2600 mg
- Vitamín A 2600 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na jednu porci použijeme 6 ústřic.
-
2
Do hrnce nalijeme bílé kvalitní víno, přidáme posekané bylinky a přivedeme k varu. Ústřice otevřeme až tehdy, kdy se víno začne vařit. Vložíme do bylinkového vína a krátce povaříme. Víno nesmí hodně vřít, jen lehce probublávat.
-
3
Odstavíme z ohně a ústřice necháme vychladnout ve víně, ve kterém se vařily.
-
4
Upravíme do skleněné misky nebo pohárku a podáváme s lehce ostrou ústřicovou omáčkou, do které vmícháme trochu bylinkového vína z hrnce, ve kterém se ústřice vařily.