Terina z lososa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 16 g
- Sodík 176 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 92.4 mg
- Draslík 354.4 mg
- Vláknina 135.4 mg
- Vitamín A 135.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Práškovou želatinu rozpustíme ve studené vodě, kde ji ponecháme 5 minut, aby zvětšila svůj objem. Nakrájeného lososa vkládáme po jedné vrstvě na pařáček a 4 minuty prohříváme.
-
2
Potravinářskou fólií vyplníme vnitřek formy. Myslíme i na to, že hotovou terinu zabalíme do potravinářské fólie celou, proto necháme proužky fólie o 10 cm vyšší než jsou okraje formy. Dno i stěny formy poklademe uzeným lososem. Zbytek uzeného lososa zatím odložíme.
-
3
Do vyšlehané smetany lehce vmícháme citronovou kůru, řeřichu, sůl a pepř. Mísu se ztuhlou želatinou vložíme do vodní lázně a prohříváme. Jakmile se ztuhlá želatina změní v čirou kapalinu, přimícháme předem připravený vychladlý rybí vývar. Tuto tekutinu dále přimícháme ke smetaně s řeřichou. Celou směs rozdělíme na 3 díly, které postupně roztíráme a prokládáme plátky lososa. Na poslední vrstvu smetany položíme zbývající plátky uzeného lososa a zabalíme do fólie. Formu vložíme do chladničky a přes noc necháme chladit.
-
4
Ztuhlou terinu nakrájíme na plátky, zbavíme potravinářské fólie a položíme na talíř. Zdobíme snítkou řeřichy.