Terina z lososa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 58 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Losos uzený
  • 1 g Sůl
  • 2 g Citronová kůra
  • 50 g Řeřicha
  • 400 g Losos - filety
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Vývar rybí
  • 2 kávová lžička Želatina v prášku
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 176 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 92.4 mg
  • Draslík 354.4 mg
  • Vláknina 135.4 mg
  • Vitamín A 135.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Práškovou želatinu rozpustíme ve studené vodě, kde ji ponecháme 5 minut, aby zvětšila svůj objem. Nakrájeného lososa vkládáme po jedné vrstvě na pařáček a 4 minuty prohříváme.

  • 2

    Potravinářskou fólií vyplníme vnitřek formy. Myslíme i na to, že hotovou terinu zabalíme do potravinářské fólie celou, proto necháme proužky fólie o 10 cm vyšší než jsou okraje formy. Dno i stěny formy poklademe uzeným lososem. Zbytek uzeného lososa zatím odložíme.

  • 3

    Do vyšlehané smetany lehce vmícháme citronovou kůru, řeřichu, sůl a pepř. Mísu se ztuhlou želatinou vložíme do vodní lázně a prohříváme. Jakmile se ztuhlá želatina změní v čirou kapalinu, přimícháme předem připravený vychladlý rybí vývar. Tuto tekutinu dále přimícháme ke smetaně s řeřichou. Celou směs rozdělíme na 3 díly, které postupně roztíráme a prokládáme plátky lososa. Na poslední vrstvu smetany položíme zbývající plátky uzeného lososa a zabalíme do fólie. Formu vložíme do chladničky a přes noc necháme chladit.

  • 4

    Ztuhlou terinu nakrájíme na plátky, zbavíme potravinářské fólie a položíme na talíř. Zdobíme snítkou řeřichy.

Komentáře k receptu