Pilaf z úhoře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1465 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 90 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 102 g
- Cholesterol 300 mg
- Draslík 115.7 mg
- Vláknina 7300.5 mg
- Vitamín A 7300.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvého úhoře stáhneme, vykucháme, odřežeme hlavu, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Rýži dobře propereme a scedíme.
-
2
Do olejem vymazaného pekáče poskládáme kousky úhoře, vysypeme na něj rýži a rozprostřeme ji tak, aby byla i mezi kousky masa.
-
3
Osolíme a přilijeme vodu(Na jeden díl rýže připadnou 2 díly vody).
-
4
Pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 20 minut. Pilaf ke konci pečení opepříme.
-
5
Upečený pilaf musí být šťavnatý a servírujeme ho s drobně pokrájenou zelenou petrželkou.