Dušené hovězí s bramborem na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 178 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Hovězí libové
  • 80 g Mouka polohrubá
  • 65 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno červené
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Pastinák
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 plátek Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 454 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 854.1 mg
  • Vláknina 7881.7 mg
  • Vitamín A 7881.7 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s pepřem, solí, obalíme v ní maso. Na oleji ho pak restujeme dohněda, nakonec ho přemístíme do ohnivzdorné mísy.

  • 2

    Na oleji restujeme čtyři minuty prolisovaný česnek a cibulku nadrobno. Poté přisypeme pórek a za tři minuty přemístíme k masu.

  • 3

    Na pánvi přivedeme k varu vývar, víno, bylinky, sůl a pepř. Poté, co se zredukuje na polovinu, směs přilijeme k masu. Přidáme bobkový list, kůru a vše dvě hodiny v troubě dusíme.

  • 4

    Nakonec přidáme cukety pokrájené na plátky, nadrobno nakrájený brambor a plátky pastináku. Po třiceti minutách můžeme podávat.

Komentáře k receptu