Dušené hovězí s bramborem na víně
Suroviny
- 900 g Hovězí libové
- 80 g Mouka polohrubá
- 65 ml Olej olivový
- 250 ml Víno červené
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
- 1 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Pastinák
- 1 ks Pórek
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 plátek Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 18 g
- Sodík 454 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 854.1 mg
- Vláknina 7881.7 mg
- Vitamín A 7881.7 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s pepřem, solí, obalíme v ní maso. Na oleji ho pak restujeme dohněda, nakonec ho přemístíme do ohnivzdorné mísy.
-
2
Na oleji restujeme čtyři minuty prolisovaný česnek a cibulku nadrobno. Poté přisypeme pórek a za tři minuty přemístíme k masu.
-
3
Na pánvi přivedeme k varu vývar, víno, bylinky, sůl a pepř. Poté, co se zredukuje na polovinu, směs přilijeme k masu. Přidáme bobkový list, kůru a vše dvě hodiny v troubě dusíme.
-
4
Nakonec přidáme cukety pokrájené na plátky, nadrobno nakrájený brambor a plátky pastináku. Po třiceti minutách můžeme podávat.