Jemný hráškový krém se salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 9 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 139.1 mg
- Draslík 315.9 mg
- Vláknina 13040.6 mg
- Vitamín A 13040.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hlubší pánvi nebo hrnci rozpustíme máslo. Přisypeme nakrájenou cibuli a smažíme asi 3 minuty doměkka. Poté přidáme hrášek a za stálého míchání smažíme, dokud se nezačne lesknout a nedostane sytě zelenou barvu.
-
2
Omyté, oloupané jablko a opraný salát nakrájíme nadrobno a přidáme k hrášku, zalijeme vodou a zvolna vaříme cca 10-15 minut, dokud hrášek nezměkne. Čerstvý hrášek je třeba vařit déle, než hrášek mražený. Po důkladném povaření opatrně slijeme do mixéru a umixujeme směs na jemný krém, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
-
3
Na závěr smícháme žloutky se smetanou a šálkem polévky, vlijeme do polévky a vaříme na mírném ohni, dokud polévka nezačne vřít. Ihned podáváme s krutony, ozdobíme mátou.