Rybí paprikáš
Suroviny
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 5 ks Pepř černý celý
- 4 dl Víno bílé
- 1.5 dl Olej slunečnicový
- 1 kg Cibule
- 1.5 kg Kapr obecný
- 1 polévková lžíce Celer - nať
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1.5 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1127 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 60 g
- Sodík 948 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 247.5 mg
- Draslík 2343.3 mg
- Vláknina 35591.9 mg
- Vitamín A 35591.9 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.4 mg
- Vitamín E 18.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
K tomuto pokrmu můžeme použít jakoukoliv sladkovodní rybu
-
2
(kapr, cejn, štiku, úhoř, sumec).
-
3
Rybu očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a nakrájíme porce, které dobře osolíme, opepříme, pokapeme octem nebo citronem a necháme v chladničce 1 hodinu odležet.
-
4
Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli na tenké plátky, které v hrnci na rozpáleném oleji osmažíme dorůžova.
-
5
Pak k cibuli za stálého míchání přidáme mouku, sladkou a pálivou papriku, rajčatový protlak, víno, drobně nakrájenou zelenou petržel s celerovými listy a kuličky černého pepře.
-
6
Až potom na cibuli položíme porce ryby, ale už nebudeme míchat.
-
7
Zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme 20-30 minut.
-
8
Pokud během dušení zjistíme, že je potřeba dolít tekutinu, přilijeme trochu vína nebo vody.