Jahody v bílém víně a pomerančové šťávě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Cukr moučkový
  • 375 ml Víno bílé
  • 4 ks Pomeranče
  • 1 ks Máta
  • 1 kg Jahody zahradní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 130 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 130 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 552.2 mg
  • Vláknina 13066.9 mg
  • Vitamín A 13066.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 169.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve vymačkáme šťávu z pomerančů.

  • 2

    Jahody omyjeme a odstraníme stopky. 200g jahod smícháme s pomerančovou šťávou, cukrem, vínem a dvěma lístky máty. Vše vložíme na 2hodiny do lednice.

  • 3

    Poté zbylé jahody nasekáme na kousky, nalijeme na ně vychlazenou tekutinu a posypeme nasekanou mátou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu