Křepelky na česneku se salátem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rýže dušená
  • 5 g Kardamom
  • 4 g Anýz mletý
  • 4 g Skořice celá
  • 800 g Křepelka
  • 100 ml Omáčka sójová
  • 1 ks Česnek
  • 0.25 šálek Špenát listový čerstvý
  • 0.25 šálek Máta
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 0.25 polévková lžíce Koriandr mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 164 mg
  • Draslík 719.6 mg
  • Vláknina 4921.5 mg
  • Vitamín A 4921.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z křepelek odstraníme kostru, páteř a rozpůlíme je. Smícháme máslo, omáčku, skořici, anýz, kardamom, med a pět stroužků česneku na plátky.

  • 2

    Křepelky položíme do kastrolu hrudí dolů a potřeme česnekovou směsí. Křepelky pečeme v troubě patnáct minut a jednou je obracíme.

  • 3

    Z ostatních surovin vyrobíme salát.

  • 4

    Křepelky podáváme s rýží a salátem.

Komentáře k receptu