Sladký chléb v čokoládě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 200 g Biskupský chlebíček
  • 60 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Likér čokoládový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Ořechy lískové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 175.7 mg
  • Draslík 76.4 mg
  • Vláknina 2277 mg
  • Vitamín A 2277 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vytřeme pekáček máslem a naskládáme do něj krajíčky z chlebíčku jako tašky na střeše, po jedné straně potřené čokoládovým likérem a posypané rozmixovanými oříšky. Čokoládovou stranu, kterou dáme nahoru, potřeme zbytkem másla.

  • 2

    Smícháme vejce, mléko, smetanu a cukr podle chuti. Směsí přelijeme chlebíčky a necháme 10 minut stát. Poté je vkládáme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 40 minut.

  • 3

    Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu